MEKE VEŠTINE

Strategije za rad sa teškim klijentima

Trening pokriva najvažnije poslovne oblasti:

  • Kategorije teških klijenata

  • Različiti načini komunikacije

  • Kako komunicirati sa kojim tipom klijenata

  • Aktivno slušanje

  • Kako reagovati na manipulaciju

  • Kako odbiti nečiju ponudu

Trening strategije komunikacije sa teškim klijentima pomoći će Vašim zaposlenima koji su svakodnevno izloženi komunikaciji sa puno klijenata da nauče kako da komuniciraju sa zahtevnim, povučenim ili agresivnim klijentima, sa onima koji ne znaju šta žele ili koji sumnjaju u Vaše namere. Takođe će vam pomoći da naučite različite tehnike asertivne komunikacije koje će poboljšati Vaše odnose sa svim klijentima. Teme se obrađuju kroz individualne primere učesnika sa posebnim osvrtom na konkretne praktične situacije na koje svakodnevno nailazite. Namenjen je zaposlenima koji imaju svakodnevnu interakciju sa klijentima, menadžerima, prodavcima, pružaocima usluga itd.

 

Način rada sastoji se iz teorijskih koncepata i individualnih vežbi, koje imaju za cilj kritički osvrt na svoje ponašanje, i podrazumeva učenje novog načina komunikacije.

 

Prilikom svake praktične vežbe u okviru radionice, polaznici dobijaju prilagođene testove i vežbe koje ostaju učesnicima. Na kraju treninga dobijaju i mp3 seansu za  bolje veštine komunikacije koju će moći da koriste i samostalno.

 

Kroz trening, polaznici će imati prilike da nauče koje su to kategorije teških klijenata i kako komunicirati sa njima, kako im uputiti kritiku, pohvalu, kako saopštiti negativan odgovor i kako naštimati komunikaciju kako bi se svi osećali zadovoljnima.